17.12.10

Όχι στους ρατσιστικούς διαχωρισμούς

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

   Από το καλοκαίρι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια γκεμπελικού τύπου εκστρατεία κατά των μεταναστών – λογικό συμπλήρωμα στην συμπεριφορά κυβερνήσεων που πετάνε τις κοινωνίες τους στο απύθμενο πηγάδι του ΔΝΤ. Πέρα από τη διαρκή προπαγάνδα και λασπολογία των ΜΜΕ κατά των μεταναστών, νομικό και κοινωνικό αποκλεισμό και ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους από τις συμμορίες των ΔΙΑΣ, για πρώτη φορά ανακοινώνεται ένα συγκροτημένο σχέδιο διαλογής και εξόντωσης. Το σχέδιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε από Χρυσοχοϊδη-Βούγια περιλαμβάνει: 

   1)      Οργανωμένη «καταπολέμηση του παραεμπορίου» και «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» με δραστηριοποίηση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στα νησιά του Αιγαίου των στρατιωτικών ομάδων της Frontex που συλλαμβάνουν και δολοφονούν εκατοντάδες μετανάστες κάθε χρόνο.

   2)      Δημιουργία «Σώματος ήπιας καταστολής» για την κατάπνιξη των μεταναστευτικών αγώνων και πρόσληψη στην Ασφάλεια «ειδικά εκπαιδευμένων μεταναστών» που θα ρουφιανεύουν τους συμπατριώτες τους. Ελέγχους σε καταστήματα και σπίτια, ποινική δίωξη ιδιοκτητών σπιτιών που νοικιάζουν δωμάτια σε μετανάστες χωρίς χαρτιά, δημιουργία «χώρων φιλοξενίας» όπως ονομάζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

   3)      Σκλήρυνση της νομοθεσίας. Με βάση το μεταβατικό Προεδρικό Διάταγμα, μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται η ίδρυση ανεξάρτητης από την αστυνομία υπηρεσίας για τη χορήγηση ασύλου, που θα εφαρμόσει και την κοινοτική οδηγία του 2008 για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά εντός Ε.Ε., πραγματοποιώντας απελάσεις και επαναπροωθήσεις εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Από την άλλη, οι μετανάστες που έχουν άδειες διαμονής πρέπει να ικανοποιηθούν με το καινούριο νόμο-κοροϊδία για την ιθαγένεια που αποκλείει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και παιδιά μεταναστών, καταδικάζοντάς τους σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας.

  4)      Συνεργασία με εργοδότες, ΜΜΕ, φασιστικές συμμορίες και αντιδραστικά στοιχεία-«αγανακτισμένους πολίτες» για την εκδίωξη και εξόντωση μεταναστών και περιθωριοποιημένων στρωμάτων μέσα σε πλαίσια που ορίστηκαν στη συνάντηση με επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μαγαζιών και μποέμικα αποβράσματα στις 30 Σεπτεμβρίου σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας. Η λέπρα της Χρυσής Αυγής κάτω από προστασία της αστυνομίας ήδη προσπαθεί να καρπωθεί γειτονιές με τάσεις γκετοποίησης όπως ο Άγιος Παντελεήμονας στην Αθήνα, αλλά και εξαπολύει συνεχώς δολοφονικές επιθέσεις με αποκορύφωμα τον περασμένο Οκτώβριο να προσπαθήσουν να κάψουν ζωντανούς 40 μετανάστες μέσα σε τζαμί!


   Αυτό λοιπόν είναι το ανθρωπιστικό έργο που απευθύνεται σε ανθρώπους που τα αφήνουν όλα πίσω και ρισκάρουν τη ζωή τους για να γλιτώσουν από διαλυμένες κοινωνίες, πολέμους, φυσικές καταστροφές, αντιδραστικά καθεστώτα και εξαθλίωση, ανεχόμενοι φρικτές συνθήκες διαβίωσης, ρατσισμό και απομόνωση για να μην επιστρέψουν εκεί. Η κοινή μας επιβίωση όμως δεν είναι θέμα ανθρωπισμού αλλά επιτακτική ανάγκη. Αυτοί που δημιουργούν την ανεργία, την εγκληματικότητα και την γκετοποίηση των γειτονιών δεν είναι οι μετανάστες. Οι μετανάστες είναι τα εύκολα θύματα στα οποία σπεύδουν να ρίξουν την ευθύνη οι ελληνικές κυβερνήσεις με την εμετική ακροδεξιά ουρά τους, ΛΑΟΣ - Χρυσή Αυγή, καθώς και όλο το πολιτικό επιτελείο, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι επιχειρηματίες και κάποιοι ευκολόπιστοι πολίτες. Είναι αυτοί που θυσιάζουν τις ζωές μας και  όσα κατακτήθηκαν με αγώνες στους δανειστές, κλείνοντας επιχειρήσεις και απολύοντας εργαζόμενους, ξεπουλώντας όλες τις υποδομές, την Υγεία και την Παιδεία, ρημάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις και  κόβοντας τα τελευταία φιλέτα από το “κράτος  πρόνοιας”.

   Δεν τα φάγαμε μαζί όπως κυνικά ειρωνεύεται ο Πάγκαλος. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε ενόχους ανάμεσά μας. Είμαστε πλέον κομμάτια μιας τάξης – των Αθλίων και δε θα την χωρίσουμε σε Αθλίους τωρινούς και αυριανούς, εργαζόμενους και άνεργους, ντόπιους και μετανάστες. Δεν υπάρχουν ζωές νόμιμες και παράνομες, πόσο μάλλον σε μια κοινωνία όπου κάθε νόμος καταργείται με το έτσι θέλω για να πληρώσουμε για μια βαρβαρότητα που δεν δημιουργήσαμε. Η μόνη λύση για μας είναι η οργάνωση κοινών αγώνων ενάντια σε όσους μας έχουν φέρει ως εδώ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που μας αφαιρούν, για την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, στην κοινωνική και πολιτική της ζωή, με εξασφάλιση της απαραίτητης νομικής κάλυψης και υποδομών. 

   Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι ομογενείς στην Ελλάδα κατάφεραν σε ένα βαθμό να σπάσουν την εικόνα του σιωπηλού θύματος που τους απέδιδαν. Έγιναν οι εξεγερμένοι μετανάστες του Δεκέμβρη, της Μανωλάδας, της Βέννας, των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας με το σκισμένο Κοράνι, οι απεργοί επί 3 μήνες Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Μηχανιώνας, οι απεργοί Αλβανοί αγρεργάτες στο Τύρναβο, οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες που μετά από 33 μέρες απεργίας πείνας με ραμμένα στόματα και 78 μέρες διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πήραν πολιτικό άσυλο, οι χιλιάδες Ασιάτες και Αφρικανοί μετανάστες που διαδηλώνουν απαιτώντας πολιτικό άσυλο στο Αιγάλεω και αλλού. Τώρα, πρέπει να δώσουμε αγώνες, για να γλιτώσουμε από την καταστροφή που μας ετοιμάζουν και να βάλουμε κάτω τις δικές μας ανάγκες. Πρέπει να δούμε πως θα εφεύρουμε, θα στήσουμε και θα ανοίξουμε τις δικές μας διαδικασίες. Διαδικασίες βάσης, οριζόντιες και από τα κάτω. Να σκεφτούμε σωματεία, όπου θα σπάσουν οι διαχωρισμοί του ρατσισμού, της μονιμότητας και των προαπαιτούμενων ενσήμων και οι μετανάστες μαζί με τους ντόπιους θα αγωνίζονται για μια αξιοπρέπεια στην επισφαλή, πλέον, εργασία. Να δημιουργήσουμε Συνελεύσεις Κατοίκων, που να επιδιώκουν την βελτίωση της καθημερινότητας για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους είτε είναι έλληνες είτε μετανάστες, είτε έχουν υπηκοότητα είτε δεν μπόρεσαν καν  να αποκτήσουν την άδεια διαμονής, και να αποδείξουν πως η γκετοποίηση είναι προϊόν της βιοπολιτικής των κυβερνώντων και πως όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε πολύ καλύτερο μέλλον από το να είμαστε διαχωρισμένοι. Να ονειρευτούμε απεργίες, όπου ελληνίδες και «ξένοι», άσπροι και μαύρες, επισφαλείς εργαζόμενοι και άνεργοι, ομοφυλόφιλοι και ερμαφρόδιτες θα χτυπήσουν όλες τις μορφές του κοινωνικού ρατσισμού, γράφοντας ΜΑΖΙ την δική μας ιστορία. Να ετοιμαστούμε για μια εξέγερση που θα τους σαρώσει.

-          ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 

-          ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-          ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

-          ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ομάδα Αλλοδαπών-Μεταναστών Φοιτητών Θεσσαλονίκης

No comments:

Post a Comment