28.2.11

Δελτίο Τύπου 

 

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου

 

35η μέρα απεργία πείνας




Οι 300 απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου συνεχίζουν για 35η μέρα την απεργία πείνας.  Σήμερα μεταφέρθηκαν 4 απεργοί πείνας στο νοσοκομείο με υπογλυκαιμικά επεισόδια. Συνολικά 10 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 3 στο Ιπποκράτειο, 3 στο Γεννήματα, 1 στο ΑΧΕΠΑ και 3 στον  Αγ. Παύλο.  Οι απεργοί πείνας πήραν την απόφαση από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου να κόψουν τη ζάχαρη γιατί όπως δηλώνουν «δεν έχουν άλλη λύση εφόσον η κυβέρνηση παίζει με τη ζωή τους». Η κατάσταση της υγείας τους σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και αναμένεται από εδώ και πέρα και όλο και περισσότεροι απεργοί να μεταφέρονται σε υπογλυκαιμικό κώμα στο νοσοκομείο. Επίσης μεγάλος είναι ο κίνδυνος να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες σε ζωτικά όργανα, όπως την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και τον εγκέφαλο.

Αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου στις 11:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να υπάρξει μια αναλυτική ενημέρωση για τις συνέπειες που θα προκληθούν στην υγεία των απεργών μετά την απόφασή τους να μην συνεχίσουν να λαμβάνουν ζάχαρη. Η ενημέρωση θα γίνει από τον Στρατή Πλωμαρίτη, μέλος της ιατρικής ομάδας παρακολούθησης της υγείας τους.
Σήμερα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης έκαναν παρέμβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς( 9,58, 105,5, FM100)  όπου ενημέρωσαν για την απόφαση των απεργών να κόψουν την ζάχαρη, διάβασαν κείμενα για τα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους και ανακοίνωσαν το κάλεσμα των απεργών για την διαδήλωση της Πέμπτης (το κείμενο της απόφασης των απεργών επισυνάπτεται)


Προγραμματισμένες δράσεις
  • Αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου διοργανώνεται μηχανοκίνητη πορεία η οποία θα ξεκινήσει στις 6μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο
  • Οι απεργοί πείνας και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης καλούν όλο τον κόσμο που στηρίζει τον αγώνα αυτό την Πέμπτη 3 Μάρτη σε διαδήλωση η οποία θα ξεκινήσει στις 6μ.μ. από το άγαλμα του Βενιζέλου.


Ομάδα Τύπου της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

No comments:

Post a Comment