21.12.09

Οχι στο χαράτσι-Ελληνικά

(Νοέμβριος 2009)


ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!
Αλλοδαποί φοιτητές,
Μην πληρώνετε τα ενοίκια που σας ζητάει η Εφορεία της Εστίας!
Είναι παράνομα!!!


Είναι παράνομα:
  1. Γιατί ο Κανονισμός λειτουργίας των Εστιών δεν αναφέρει πουθενά τα 60 και άνω ευρώ που μας ζητάνε.


  2. Γιατί, επίσης, ο Κανονισμός δεν ορίζει που πάνε τα 60 και άνω ευρώ που πληρώνουμε, αν τα πληρώσουμε.


  3. Γιατί, ειδικά για όσους πήγαν σχολείο στην Ελλάδα, ο νόμος 3386/2005 ορίζει: «Υπήκοοι τρίτων χωρών, που έχουν αποφοιτήσει από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, έχουν πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, υπό τους αυτούς όρους και προϋποθέσεις, όπως και οι ημεδαποί».


  4. Γιατί, ειδικά για όσους μένουν νόμιμα πάνω από 5 χρόνια στην Ελλάδα, ισχύει το Προεδρικό Διάταγμα 150/2006: «ο επί μακράν διαμένων απολαύει ίσης μεταχείρισης με τους με τους ημεδαπούς όσον αφορά: …β) την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, περιλαμβανομένων των υποτροφιών σπουδών».


  5. Γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα για τους έλληνες είναι ΔΩΡΕΑΝ και για τους αλλοδαπούς ισχύει η «αρχή της ίσης μεταχείρισης»


  6. Γιατί, από την στιγμή που η πληρωμή αυτή είναι παράνομη, η άρνησή της δεν μπορεί να τιμωρηθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες φοιτητές που αρνούνται να πληρώσουν τα νοίκια τους και συνεχίζουν κανονικά την παραμονή τους στις Εστίες. Δεν μπορούν να διωχθούν, εκτός κι αν συμπληρώσουν τα επιτρεπόμενα έτη! Δεν μπορεί να τους επιβληθεί η πληρωμή των ενοικίων!



Προτρέπουμε τους αλλοδαπούς (και έλληνες) οικότροφους φοιτητές να αρνηθούν τις πληρωμές!
Για τα κοινά προβλήματα δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις. Γι’ αυτό όποιος/α θέλει να αγωνιστεί για τα δικαιώματά αυτά, είτε ημεδαπός είτε αλλοδαπός, ας επικοινωνήσουν μαζί μας.
Ομάδα Αλλοδαπών-Μεταναστών Φοιτητών Θεσσαλονίκης

No comments:

Post a Comment