21.12.09

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!
    Την Τρίτη 15/12 στο Λέγκνιτς της Πολωνίας περισσότεροι από 200 πρόσφυγες από Ρωσία (από Νταγεστάν, Ινγκουσέτια και Τσετσενία) και τη Γεωργία απέκλεισαν τις ράγες, κρέμασαν πανό με συνθήματα και τεράστιο SOS και κατέλαβαν το τραίνο που πήγαινε στην Δρέσδη για να φτάσουν στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιωμάτων του ανθρώπου στο Στρασβούργο και να διαμαρτυρηθούν για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης μεταναστών στα κέντρα της Πολωνίας. Εκεί μαζί τους ήταν 64 παιδιά, ηλικιωμένες γυναίκες και γέροι.
    Οι Παρακαυκάσιοι μετανάστες πέρασαν περίπου ένα χρόνο στα κέντρα κράτησης μεταναστών της Πολωνίας, περιμένοντας την έκδοση πολιτικού ασύλου. Σύμφωνα με τον Ασχαντ Γιεβλογιεβ, έναν από καταληψίες, που ήρθε στην Πολωνία μαζί με την γυναίκα του από την Ινγουσέτια πριν από μισό χρόνο περίπου και παραπέμφθηκε στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Ράντομ.: «Τώρα είμαστε σταματημένοι στα σύνορα με την Γερμανία. Τα πολωνικά ΜΜΕ δεν τα αφήνουν να περάσουν, ήδη μας υποσχέθηκαν πως δεν θα πάθουμε τίποτα αν τα παρατήσουμε τώρα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία ειρήνης μας. Θα φτάσουμε στην Γερμανία και από κει στο Στρασβούργο. Δεν έχει ασκηθεί βία, ακόμη, αφού μαζί μας είναι πολλές γυναίκες, παρόλα αυτά εμείς κηρύξαμε απεργία πείνας. Όλα αυτά εξαιτίας των φριχτών συνθηκών κράτησης και συνολικά εξαιτίας της στάσης της εξουσίας απέναντί μας. Μας επιτίθενται άντρες με λοστούς, παλούκια και μαχαίρια και όταν τα καταγγέλλουμε στην αστυνομία, μας απαντάνε: και γιατί δεν ξεφορτώνεστε να πάτε σπίτια σας. Κανείς μας δεν έχει χαρτιά. Και τι έγινε? Ξέρουμε ότι τα χειρότερα έπονται, αλλά στα κέντρα κράτησης δεν θα γυρίσουμε. Δεν έχει σημασία ποιος θα μας εμποδίσει να προχωρήσουμε φασίστες, αστυνομία, ας είναι και σαμουράι, επιστροφή για μας δεν υπάρχει.». Μαζί του από το κέντρο κράτησης μεταναστών του Ράντομ έφυγε το 90% των μεταναστών και είχαν αποφασίσει να μην εγκαταλείψουν το τραίνο μέχρι να τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορα και να τους εγγυηθούν ότι οι δικαστές της Χάγης θα εξετάσουν τις καταγγελίες τους.
   Ωστόσο, η αστυνομία σταμάτησε το τραίνο στα σύνορα με την Γερμανία, στην πόλη Ζγοζέλετς και οι πρόσφυγες απείλησαν με μαζική απεργία πείνας. Ο σιδηροδρομικός σταθμός ήταν αποκλεισμένος από ειδικές δυνάμεις που δεν αφήναν ούτε τους τοπικούς δημοσιογράφους να περάσουν. Μετά από διαπραγματεύσεις και αφού δεν κατάφεραν να πείσουν τους μετανάστες να επιστρέψουν στα κέντρα κράτησης και απειλώντας τους ότι θα διαγραφούν από της λίστες των κέντρων μετά από 3 μέρες, και μετά από 6ώρη πολιορκία η αστυνομία τελικά κατέβασε τους πρόσφυγες.
   Οι 10 από τους καταληψίες, όλοι τους γεωργιανής καταγωγής, θα απελαθούν σύντομα από την Πολωνία για «έντονη αντίσταση κατά της αρχής» όταν προσπάθησαν να τους κατεβάσουν από το τραίνο, καθώς και 3 άλλοι που χαρακτηρίστηκαν ως παράνομοι μετανάστες. Μέχρι την απέλαση θα κρατούνται σε κλειστού τύπου κέντρο κράτησης μεταναστών κοντά στην πόλη Σετσιν (Щецин).Οι υπόλοιποι στάλθηκαν πίσω στα κέντρα κράτησης ανά την Πολωνία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!!!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ!!!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!!!

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

No comments:

Post a Comment